При сблъсъци в либийската столица Триполи са били убити 12 души,

...
При сблъсъци в либийската столица Триполи са били убити 12 души,
Коментари Харесай

12 души са убити при сблъсъци в Триполи, 87 са ранени

При конфликти в либийската столица Триполи са били убити 12 души, а 87 са ранени, съобщи БНР с позоваване на Франс прес. Става дума за противоборство сред поддръжници и съперници на държавното управление. Нанесени са вреди на голям брой здания, в това число на 6 лечебни заведения и здравни центрове.

Съобщава се за изстрели от автоматизирано оръжие и детонации в няколко квартала на Триполи през предходната нощ и през днешния ден.

Новото напрежение последва провалените договаряния сред премиера на държавното управление на националното единение Абдулхамид Дбейба и различния кабинет на Фатхи Башага, подсилен от военния водач Халифа Хафтар. 

Според Дбейба, Башага извършва заканите си да превземе Триполи откакто негови представители са напуснали договарянията за осъществяване на избори преди края на годината.

По последна информация на организация Ройтерс боен ескорт от над 300 транспортни средства е поел към Триполи от Мисурата - град западно от Триполи, в който е основан Башага. По непотвърдена информация друга въоръжена формация, подкрепяща този кандидат за властта, се готви да навлезе в столицата от юг - към Абу Салим.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР